$ 1,5 miljard in Bitcoin zit nu opgesloten in Ethereum

$ 1,5 miljard in Bitcoin zit nu opgesloten in Ethereum

Er staat 131.455 Bitcoin op Ethereum , of $ 1,497 miljard, vanaf zondag 11 oktober. Dat is het equivalent van 3,6% van de marktkapitalisatie van Ethereum, volgens een dashboard op metrics-site Dune Analytics.

Voor alle duidelijkheid: we hebben het over synthetische Bitcoin:

Bitcoin die is omgezet in op Ethereum gebaseerde tokens die Bitcoin vertegenwoordigen . De meest populaire is Wrapped Bitcoin, of wBTC, die 73% van het marktaandeel in handen heeft. De volgende is renBTC , met 20% van het marktaandeel.

Mensen verplaatsen veel Bitcoin Rush naar Ethereum om het meeste uit de gedecentraliseerde financiële boom van deze zomer te halen . Producten als gedecentraliseerde leningsprotocollen, niet-bewaarnemingsuitwisselingen en synthetische derivaten – zoals wBTC – waren deze zomer een ware rage. Maar je moet op Ethereum gebaseerde tokens gebruiken om ze te gebruiken.

Download de Decrypt-app

Download onze app voor het beste nieuws en functies binnen handbereik. Probeer als eerste de Decrypt Token en nog veel meer.

En ze zijn nog steeds erg populair, zelfs nadat de bullrun begint te vertragen: investeerders hebben vanaf vandaag $ 10,82 miljard in DeFi slimme contracten gestoken, per metrics-site DeFi Pulse . Dat is een vertienvoudiging sinds begin juni.

Vreemd genoeg – zoals een Redditor opmerkte – is het cijfer van $ 1,5 miljard op basis van Ethereum ongeveer 130 keer de hoeveelheid Bitcoin die is opgesloten in het Lightning Network van Bitcoin , een protocol dat bovenop de Bitcoin-blockchain is gebouwd om transacties te versnellen. Het Lightning Network is het enige op Bitcoin gebaseerde DeFi-protocol dat wordt vermeld op DeFi Pulse, dat alle belangrijke protocollen vermeldt. Alle andere protocollen zijn gebaseerd op Ethereum.

Dit toont aan dat Bitcoin-houders over het algemeen meer geïnteresseerd zijn om hun Bitcoin te laten werken op Ethereum-protocollen dan op hun eigen Bitcoin-blockchain.

Terwijl de waarde van sommige DeFi-munten in de wind wappert, doet de prijs van Bitcoin het redelijk goed. Het steeg met 0,4% in de afgelopen 24 uur, of 7,23% in de afgelopen week, tot de huidige prijs van $ 11.385.